تولید پروتئین نانوساختار مقاوم در دمای بالا
بازار پرواز: محققان در حال ساخت پروتئین مصنوعی هستند كه در دمای بالا مقاوم بوده و از بین نمی رود.
به گزارش بازار پرواز به نقل از معاونت علمی و فناوری، پژوهشگران پروتئین مصنوعی ساختند كه می تواند در دماهای بالا دوام داشته باشد و ساختار طبیعی خویش را حفظ كند. پروتئین ها در اثر حرارت پخته می شوند و ساختار طبیعی خویش را از دست می دهند مثال بارز این اتفاق، حرارت دادن تخم مرغ و طبخ آن است. بنابراین، محدودیت های زیادی جهت استفاده از پروتئین ها در پروژه هایی است كه حرارت بالایی در آنها وجود دارد. با این وجود دانشمندان انتظارات زیادی جهت استفاده از پروتئین ها در فناوری نانو و زیست شناسی مصنوعی دارند. برای حل این مشكل، پژوهشگران دانشگاه شینشو با همكاری محققانی از دانشگاه پرینستون مبادرت به ساخت پروتئین های مصنوعی با دوام بالا كرده اند. آنها واحد سازنده نانویی به نام Super WA۲۰ را ساخته اند كه در واقع نوعی ستون نانومقیاس است. این پروتئین Super WA۲۰ بسیار پایدارتر از نسل قبل پروتئین WA۲۰ است به صورتی كه در نسل قبلی، پروتئین در دمای ۷۵ درجه طبخ می شد اما این پروتئین Super WA۲۰ می تواند تا ۱۰۰ درجه سانتیگراد را تحمل كند. نتایج یافته های محققان نشان داده است كه نقطه دمایی طبخ این پروتئین ۱۲۲ درجه سانتیگراد است. آنها با استفاده از روش بلورشناسی اشعه ایكس موفق به ترسیم ساختار سه بعدی این پروتئین شدند. پژوهشگران انتظار دارند تا این نانوبلوك های پروتئینی در آینده نزدیك در فناوری نانو و زیست شناسی مصنوعی به كار روند. پروتئین ها و خودآرایی پروتئینی عملكرد زیادی در بدن انسان دارند و همانند یك نانوماشین عمل می كنند و در نهایت بعنوان یك عنصر اصلی در پدیده های پیچیده زندگی دخالت دارند. طراحی پروتئین های مصنوعی با عملكرد مورد نظر در بخش دارویی و واكنش های شیمیایی یكی از اهداف دانشمندان است. نتایج این پروژه در چارچوب مقاله ای با عنوان Hyperstable De Novo Protein with a Dimeric Bisecting Topology در نشریه ACS Synthetic Biology به چاپ رسیده است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب