پاسخ به سوالاتی درباره انتخابات پیچیده آمریكا

پاسخ به سوالاتی درباره انتخابات پیچیده آمریكا بازار پرواز: در صورتیكه مدت كمی به انتخابات ریاست جمهوری آمریكا باقی مانده، احیانا برخی نكات مربوط به این رویداد برای عده ای همچنان مبهم است.


به گزارش بازار پرواز به نقل از ایسنا، بی بی سی از مخاطبانش در سراسر جهان خواسته سوالات خودرا در مورد انتخابات آمریکا مطرح کنند. در این مطلب به سوالاتی پاسخ داده می شود که ظاهرا ذهن عده زیادی از مردم جهان را مشغول کرده است.
آیا رئیس جمهور می تواند در صورت شکست در انتخابات، با طرح ادعای تقلب از ترک کاخ سفید امتناع کند؟
در واقع دونالد ترامپ می تواند کاخ سفید را ترک نکند اما این کار به جایی نمی رسد. بد نیست به این نکته هم اشاره شود که خیلی از مفسرین حقوقی آمریکا تصور نمی کنند ترامپ پس از شکست قطعی در انتخابات، قصد ماندن داشته باشد.
اما از آنجایی که ظاهرا این سوال عده زیادی از مردم است، بگذارید کمی روی این سناریو بیشتر کار نماییم.
فرض کنید نتیجه انتخابات پیروزی قاطع بایدن و شکست آشکار ترامپ باشد. اگر رئیس جمهور فعلی در روز معارفه (۲۰ ژانویه) از ترک کاخ سفید امتناع کند، جز نشستن پشت میز، قدرت انجام کار دیگری را ندارد.
برمبنای قانون اساسی آمریکا، اداره نیروی نظامی و سرویس مخفی و سایر مقام های کشور - همچون فردی که مسئول نگه داری چمدان حاوی کدهای اتمی است- همگی در ظهر روز معارفه به رئیس جمهور جدید سپرده می شود.
عده ای هم پرسیده بودند در صورت امتناع ترامپ از ترک کاخ سفید، می توان او را دستگیر کرد؟ در پاسخ به این پرسش باید گفت اگرچه از نظر فنی چنین امکانی وجود دارد اما بعید است اتفاق بیفتد.
اما اگر ترامپ بطور قاطع بازنده انتخابات نباشد و از ترک کاخ سفید خودداری کند، اوضاع پیچیده خواهد شد.
نتیجه انتخابات را آراء کالج انتخاباتی تعیین می کند. اگر نتیجه مساوی شود و یا اعتراضی نسبت به آن شکل بگیرد، قانون گذاران مجلس نمایندگان آمریکا مسئولیت تصمیم گیری بر سر برنده انتخابات را بر عهده می گیرند و معاون رئیس جمهور هم توسط مجلس سنا معرفی خواهد شد.
ژنرال مارک میلی، رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا قبل تر به کنگره گفته در صورتیکه به نتیجه انتخابات اعتراض شود، ارتش خودرا درگیر نخواهد کرد.
اگر کنگره نتواند برنده قطعی انتخابات را انتخاب نماید، سناریو شکلی نسبتا ترسناک به خود خواهد گرفت و کار احیانا به رای دیوان عالی خواهد کشید. درست مثل آنچه در انتخابات سال ۲۰۰۰ بین جورج بوش و ال گور صورت گرفت.
با این تفاسیر تا حدی می توان فهمید چرا پس از مرگ روث بیدر گینزبرگ، قاضی سرشناس دیوان عالی آمریکا - که مدتی پیش بر اثر سرطان درگذشت- ترامپ و حزب جمهوری خواهش تلاش کردند تا قبل از انتخابات، ایمی کنی برت، قاضی محافظه کار را بعنوان جانشین او منصوب کنند.
اگر بایدن برنده شود، آیا کامالا هریس سناتور باقی خواهد ماند؟
نه! او کرسی خود بعنوان نماینده ایالت کالیفرنیا در مجلس سنا را واگذار خواهدنمود. درست مثل کاری که بایدن در ۲۰۰۹ انجام داد. او از مجلس سنا خداحافظی کرد تا در کاخ سفید به باراک اوباما بپیوندد.
و فراموش نکنیم اگر دموکرات ها برنده انتخابات شوند، اتفاقی تاریخی رقم می خورد و هریس به نخستین زن سیاه پوست با تبار هندی تبدیل خواهد شد که به چنین مقام بالایی در دولت آمریکا رسیده است.
اما چه بر سر صندلی خالی مجلس سنا خواهد آمد؟ اگر هریس معاون رئیس جمهور منتخب آمریکا شود، گوین نیوسام، فرماندار دموکرات کالیفرنیا باید نماینده ای را برای جانشینی او انتخاب نماید.
چرا آراء کالج انتخاباتی می تواند بر آراء عمومی اثر بگذارد؟
کالج انتخاباتی. این بخشی بحث برانگیز در انتخابات ریاست جمهوری آمریکاست که ظاهرا موجب سردرگمی عده زیادی از مردم هم شده است.
در انتخابات آمریکا مردم بطور مستقیم رئیس جمهور را انتخاب نمی کنند. آنها علاوه بر رای دادن به یکی از نامزدهای ریاست جمهوری، نمایندگان خود در کالج انتخاباتی را هم مشخص می کنند. در نهایت هم این "رای دهندگان" کالج انتخاباتی هستند که رئیس جمهور را انتخاب خواهند کرد. تعداد نمایندگان هر ایالت در کالج انتخاباتی با تعداد اعضایش در کنگره برابر است. از طرف دیگر تعداد کرسی های هر ایالت در مجلس نمایندگان هم به جمعیتش بستگی دارد. اما در مجلس سنا هر ایالت بطور مشخص دو نماینده دارد.
بعنوان مثال، کالیفرنیا ۵۵ رای دهنده در کالج انتخاباتی دارد و تعداد نمایندگان وایومینگ در این مجمع تنها سه نفر است. کالج انتخاباتی در مجموع ۵۳۸ کرسی دارد و در این سیستم، همه ایالت ها به یک اندازه در نتیجه انتخابات موثر نیستند.
اگر فرض نماییم در ایالاتی مثل کالیفرنیا دموکرات ها رای بیشتری می آورند و درایالت های جنوبی جمهوری خواهان برنده می شوند، ایالت های "چرخشی" نظیر اوهایو، فلوریدا و کارولینای شمالی که شانس پیروزی در آنها دو طرفه است، به میدان جنگ انتخابات تبدیل خواهند شد.
پس از روز انتخابات، کنگره آراء رای دهندگان کالج انتخاباتی را می شمارد و برنده را اعلام می کند. اگر نتیجه مساوی باشد، مسئولیت انتخاب برنده به عهده قانون گذاران مجلس نمایندگان خواهد افتاد.
اما اصلا چرا چنین سیستم رای گیری پیچیده ای وجود دارد؟
سال ها پیش بنیانگذاران آمریکا در راه دستیابی به دموکراسی متوجه شدند باید میان حقوق ایالت ها، کنگره و رای عمومی سازگاری ایجاد کنند.
اما چرا رئیس جمهور با رای عموم مردم انتخاب نمی شود؟ یک دلیلش این است که حق رای در آن زمان موضوع چندان شناخته شده ای نبود و برخی قانون گذاران حس می کردند مردم بی سواد گزینه مناسبی برای انتخاب رئیس جمهور نیستند.
یک دلیل دیگر هم به برده داری مربوط می شد. هدف این بود که در ایالت های موافق برده داری، قدرت بیشتری به سفیدپوستان داده شود.
آیا سیستم کالج انتخاباتی برای دنیای امروز هم مناسب است؟
سوال خوبی است. برمبنای سیستم کالج انتخاباتی، ایالات پرجمعیت تر مثل کالیفرنیا و تگزاس به نسبت ایالاتی که جمعیت شان کمتر است، تاثیر کمتری بر نتیجه انتخابات دارند. از نظر بعضی از مردم این روش چندان عادلانه نیست چون به ایالاتی که ساکنان کمتری دارند، قدرت انتخاباتی بیشتری می دهد.
در همه ایالات بجز دو مورد، نامزدی که بیشترین رای عمومی را کسب کند - چه تنها یک رای بیشتر آورده باشد و چه هزار رای- کل آرای ایالت در کالج انتخاباتی را هم به خود اختصاص خواهد داد. در ۲۰۱۶ ترامپ طبق همین روش توانست با وجود کسب میزان اندکی رای بیشتر در فلوریدا و ویسکانسین، آراء این دو ایالت در کالج انتخاباتی را از آن خود کند.
این اساسا یعنی بخش عمده نبرد بر سر به قدرت رسیدن در کاخ سفید در تعداد انگشت شماری از ایالات اتفاق می افتد که دو طرف در آنها شانس برنده شدن دارند. بدین سبب نامزدها نیازی ندارند پول خودرا برای مبارزه انتخاباتی در ایالاتی هدر دهند که یک حزب بطور قطع رای خواهد آورد.
بنابر اطلاعات مرکز تحقیقاتی پیو، مردم آمریکا دهه هاست خواهان اصلاح این سیستم هستند. هم اکنون نزدیک به ۵۸ درصد از مردم می خواهند این روش متوقف شود. اما از سال ۲۰۱۶، نگرش های حزبی به شکل قابل توجهی افزایش یافته و عده بیشتری از جمهوری خواهان گفته اند از سیستم فعلی انتخابات دقیقا به همین شکلی که هست حمایت می کنند.
یکی از پیشنهاداتی که برای رفع ناهماهنگی میان آراء عمومی و آراء کالج انتخاباتی مطرح شده این است که بجای اختصاص همه آراء کالج انتخاباتی به نامزدی که در یک ایالت بیشترین رای را می آورد، این آراء به نسبت بین آنها تقسیم شود.
اما اعمال هرگونه تغییر در این سیستم انتخاباتی به رای موافق دو سوم نمایندگان کنگره و سه چهارم مجالس ایالتی نیاز دارد و چنین چیزی حدودا نا ممکن است.




منبع:

1399/08/06
10:48:28
5.0 / 5
1677
تگهای خبر: آمریكا , بال , سیستم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۱
هواپیمای کنترلی
بازار پرواز
flybazar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازار پرواز محفوظ است

بازار پرواز

فروش هواپیمای کنترلی و کوادکوپتر و لوازم