ساخت ربات گردگیر پنل های خورشیدی توسط پژوهشگران ایرانی
پژوهشگران و فناوران دانشگاه یزد با استفاده از دستاوردهای روز دنیا موفق به ساخت ربات گردگیر پنل های خورشیدی شدند که عملیات مدنظر را به صورت خودکار انجام می دهد.
به گزارش بازار پرواز به نقل از وزارت علوم، روح الله عزیزی تفتی، عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه یزد و مجری این طرح با اشاره به اینکه گردگیری و تمیز کردن پنل های خورشیدی امری ضروری برای بازدهی بالا و افزایش عمر آنهاست، اظهار داشت: با عنایت به نیاز روز افزون استفاده از انرژی های تجدیدپذیر مانند انرژی خورشیدی برای تولید انرژی، تولید برق فتوولتائیک توسط پنل های خورشیدی رو به گسترش است از سوی دیگر در کنار توجه به بحث پدافند غیرعامل، توزیع مراکز تولید برق فتوولتائیک در پشت بام ها می تواند ضمن کمک به اقتصاد خانواده، هزینه و استهلاک انتقال و توزیع برق در میان و داخل شهرها را به میزان قابل توجهی کم کند.
وی اضافه کرد: از آن جا که آلودگی پنل های خورشیدی تاثیر بسزایی در کاهش بازدهی و طول عمر آنها دارد، هم اکنون، تمیزکاری پنل ها با شستشو توسط نیروی انسانی انجام می شود که این امر با چالش هایی مانند فراموشی شستشو یا احتیاج به شستشو پس از هر طوفان و گردوخاک همراه می باشد. بنابراین، یک ربات گردگیر کم هزینه جهت پنل های خورشیدی پشت بامی طراحی و ساخته شد تا عملیات تمیزکاری را به صورت خودکار انجام دهد.
به گفته دکتر عزیزی تفتی این ربات که با همکاری حمیدرضا احمدی شاپورآبادی، دانشجوی کارشناسی مهندسی مکانیک، سیدامیرحسین مشتاقیون، دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر طراحی و ساخته شده برای انواع چیدمان پنل های خورشیدی قابل استفاده می باشد به صورتی که در زمان های از پیش تعیین شده به صورت خودکار فعال شده و عملیات تمیزکاری را به دو صورت خشک یا تر انجام می دهد.
وی دستیابی به فناوری ساخت یک ربات بومی، سادگی استفاده از ربات، هزینه پایین آن، تمیزکاری خودکار پنل ها در بازه های زمانی قابل برنامه ریزی و کاهش مصرف آب برای تمیزکاری پنل ها را همچون دستاوردهای این پروژه عنوان نمود و اضافه کرد: این پروژه برای سه نفر به صورت مستقیم ایجاد اشتغال کرده و فرایند ثبت اختراع این طرح در حال انجام می باشد.
عزیزی تفتی در خاتمه اضافه کرد: افزایش سطح هوشمندی ربات برای فعال شدن پس از هر طوفان یا گرد و خاک به روشی اقتصادی و بهینه سازی ساختار مکانیکی به منظور کاهش بیش تر وزن و افزایش سهولت حرکت و کیفیت تمیزکاری از برنامه های آتی جهت توسعه طرح است.
منبع: بازار پرواز
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب