معاون علمی رییس جمهور خبر داد؛

افزایش سهم رشته های علوم انسانی از منابع بنیاد ملی علم

افزایش سهم رشته های علوم انسانی از منابع بنیاد ملی علم بازار پرواز: به گزارش بازار پرواز، معاون علمی رئیس جمهور اظهار داشت: سهم رشته های علوم انسانی از منابع این بنیاد کمتر از ۱۰ درصد بوده است که سال آینده باید به ۳۵ درصد برسد.



به گزارش بازار پرواز به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، حسین افشین در دیدار نخبگان، استادان و مدیران شرکتهای دانش بنیان اصفهان در دانشگاه علوم پزشکی این استان با اشاره به زمینه های تعامل و ارتباط با نخبگان استان ها اضافه کرد: ایجاد زمینه ارتباط و تعامل هرچه بیش تر با فعالان شرکتهای دانش بنیان و فناور، نخبگان و دانشگاهیان یک لزوم است که سعی شده است تا این زمینه برقرار شود.
رئیس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به فراهم کردن زمینه ها برای تأمین مسکن و معیشت نخبگان اظهار داشت: اگر معیشت و مسکن نخبگان به خوبی فراهم گردد سبب تمرکز بیشتر آنها بر روی کارهای علمی و فناوری می شود و این مساله از اهمیت بالایی برخوردارست.
وی با اعلان اینکه برای تأمین زمین مسکن نخبگان در اصفهان هم مذاکره هایی با مسؤولان این استان به انجام می رسد، اشاره کرد: در تهران قول مساعد برای این کار دریافت شده است. اگر نخبگان از نظر مالی تأمین نباشند، کشور به ثروت نمی رسد، اگر بگوییم چرا آنها ثروت دارند یعنی هنوز به توسعه نرسیده ایم.
افشین با تأکید بر ضرورت پشتیبانی از همه اجزای زیست بوم علم و فناوری کشور، اشاره کرد: نخبگان ما امروز با مشکلات هویت مواجهند چونکه از طرفی از آنها خواسته می شود که خلاق و کارآفرین باشند و از طرفی، فرآیندهای موجود برای فعالیت آنها چندان چابک و متناسب با جایگاهشان نیست.
وی با اعلان اینکه پویاسازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و بنیاد ملی نخبگان در دستور کار است، اظهار داشت: طرح های حمایتی این معاونت و بنیاد باید توسط ذی نفعان نوشته شود.
افشین، تقویت شرکتهای دانش بنیان و بنیاد نخبگان در استان ها را ضروری دانست و اظهار داشت: نخبگان باید از ما توقع داشته باشند، توقع آنها سرمایه ما شمرده می شود و باید پیگیر این مطالبات باشیم.
وی با اعلان اینکه شرایطی در استان ها در رابطه با نخبگان فراهم گشته است، اشاره کرد: بررسی های اخیر نشان داد که برخی از استان ها موفق به جذب و استفاده از این تسهیلات و شرایط نشدند که باید صدمه شناسی و برطرف شود.
معاون علمی رئیس جمهور در رابطه با تسهیلات بنیاد ملی علم ایران برای دوره های پسادکتری توضیح داد: منابع این بنیاد به خوبی در میان دانشگاه های کشور توزیع شده هرچند نگاهی به آمار نشان میدهد که سهم برخی رشته ها مانند علوم انسانی و هنر نسبت به دیگران، کمتر است.
وی اضافه کرد: سهم رشته های علوم انسانی از منابع این بنیاد کمتر از ۱۰ درصد بوده است که سال آینده باید به ۳۵ درصد برسد.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور اشاره کرد: دوره های پسادکتری در کشور مقداری کم شده درحالی که باید برای ماندگاری محققان، این بخش تقویت شود و ما هم از آن حمایت می نماییم.
افشین در رابطه با جایگاه دانشگاه های کشور در رتبه بندی های جهانی، اظهار داشت: مسائل مختلفی روی این مساله تاثیر دارد که زیرساخت ها و تجهیزات آزمایشگاهی و فناوری همچون آنهاست.
رئیس بنیاد ملی نخبگان افزود: اگر زیرساخت های تحقیقاتی فراهم نباشد نمی توان به خوبی پژوهش کرد و ما نیازمند بودجه خوب و تعاملات بین المللی دراین زمینه هستیم.
وی همینطور با اعلان اینکه دو قانون خوب و مترقی در رابطه با مالیات برای واحدهای فناور و دانش بنیان وجود دارد، اشاره کرد: حدود ۱۵ هزار میلیاردریال اعتبار مالیاتی در سال قبل برای پژوهش و توسعه در کشور هزینه شد.
رئیس بنیاد ملی نخبگان اظهار داشت: اصفهان، دومین استان در زمینه شرکتهای دانش بنیان و اشتغال در این بخش و سومین استان در زمینه درآمدهای فناورانه و دانش بنیان است، دانشگاه های برتر، شهرک علمی و تحقیقاتی و صنایع بزرگی دارد ازاین رو باید نگاه ویژه ای به آن داشت.
افشین با تأکید بر این که اصفهان، رصدخانه حکمرانی در ایران است، اضافه کرد: خیلی از هشدارهای اولیه در کشور ابتدا از اصفهان مطرح و تذکر داده می شود درصورتیکه این مساله در رابطه با کمبود منابع آبی و فرونشست هم صورت گرفت.
در این نشست تعدادی از نخبگان و مدیران شرکتهای دانش بنیان اصفهان به بیان مسائل و مشکلات خود پرداختند که همچون آنها میتوان به طولانی بودن فرایند جذب و استخدام نخبگان در دستگاه های اجرایی، تمرکزگرایی، متوقف شدن طرح «احمدی روشن»، تزریق درصد قابل توجهی از اعتبارات و تسهیلات به پایتخت، مهاجرت نخبگان و کارشناسان شرکتهای دانش بنیان، وضعیت اینترنت، چگونگی استفاده از اعتبارات پژوهانه، کم توجهی به رشته های علوم انسانی و مدیریت و صدمه وارد شدن به امید اجتماعی نخبگان اشاره نمود.
حفظ کرامت پزشکان و کادر سلامت، لزوم توجه به شفافیت، پاسخگویی و مشارکت ذینفعان در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و بنیاد نخبگان برای موفقیت هرچه بیشتر آنها و توجه به راهکارهای علمی و کارآمد برای احیای زاینده رود و جلوگیری از فرونشست زمین در اصفهان هم همچون خواسته های مطرح شده توسط سرآمدان علمی اصفهان در این نشست بود.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور که بامداد شنبه به اصفهان سفر کرد، ضمن رونمایی از سه محصول دانش بنیان در شهرک علمی و تحقیقاتی، بازدید از چند شرکت دانش بنیان استان در زمینه هوش مصنوعی و دیدار با مسؤولان، نخبگان و فعالان اقتصاد دانش بنیان در جمع فعالان اقتصادی و بازرگانی استان حضور یافت.
حدود چهار هزار و ۵۰۰ نخبه و سرآمد علمی در استان اصفهان تابحال زیر پوشش حمایت ها و تسهیلات بنیاد نخبگان قرار گرفته اند.
اصفهان با حدود ۲۰۰ هزار دانشجو، سه هزار و ۵۰۰ عضو هیأت علمی و بیشتر از ۷۰۰ شرکت دانش بنیان از نظر دانشگاهی و فناوری دومین استان کشور است.

1403/06/25
15:55:55
5.0 / 5
22
تگهای خبر: بال , جت , دانش بنیان , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۳
کوادکوپتر
بازار پرواز
flybazar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازار پرواز محفوظ است

بازار پرواز

فروش هواپیمای کنترلی و کوادکوپتر و لوازم