طرح تحقیقاتی ایران، تركیه و ایتالیا؛

ساخت ماده ای که ایمپلنتهای استخوانی را ضد باکتری می کند

ساخت ماده ای که ایمپلنتهای استخوانی را ضد باکتری می کند به گزارش بازار پرواز، پژوهشگران ایرانی در اجرای پروژه مشترکی به ساخت ماده تقویت کننده آلیاژهای گرید پزشکی دست پیدا کردند که افزودن آن به ایمپلنت های استخوانی باعث افزایش خواص ضدباکتریایی در آنها شد.



به گزارش بازار پرواز به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، «لایه نشانی الکتریکی پوشش های کامپوزیتی کلسیم فسفاتی-پنتااکسید نیوبیوم روی آلیاژ نیکل تیتانیوم برای کاربردهای پزشکی» عنوان رساله دکتری میرسامان صفوی است که با راهنمایی جعفر خلیل علافی و حمایت بنیاد ملی علم ایران در دانشگاه های صنعتی سهند، کوچ ترکیه و پاویا ایتالیا انجام شده است.
صفوی در رابطه با این طرح توضیح داد: با افزایش میزان تصادفات و جراحات، صدمه های ورزشی و پیری جمعیت دنیا، تمرکز پژوهش های در رابطه با علوم پزشکی و مهندسی به سمت استفاده از مواد جایگزین مناسب با کارآیی بالا و عمر سرویس دهی طولانی سوق پیدا کرده است.
وی افزود: استفاده از آلیاژ نیکل تیتانیوم در کاربردهای زیست پزشکی از سال ۱۹۷۳ میلادی شروع شده و این آلیاژ الان در استخوان پزشکی، دندان پزشکی، کاربردهای درون عروقی و ساخت ادوات کمک درمانی مانند پروتزها به کار می رود. با این حال، رهایش یون نیکل از سطح این آلیاژ هنگام کاشت در بدن بیمار و فعالیت ضدباکتریایی نسبتاً ضعیف آن، موانع مهمی در مقابل استفاده طولانی مدت این آلیاژ در بدن هستند.
این محقق با اشاره به اینکه این یون سمی با تشکیل التهاب در سلول های اطراف کاشتنی، سبب پس زدن کاشتنی و شکست فرایند کاشت می شود، تصریح کرد: طی دهه های گذشته، از روش های گوناگونی مانند پوشش دهی، عملیات حرارتی، آندایزینگ و غیره برای اصلاح سطح آلیاژ نیکل تیتانیوم استفاده شده است و ما هم در این پژوهش به دنبال راهکاری در این حوزه بودیم.
صفوی خاطرنشان کرد: هدف کلی این پژوهش، بهبود خواص مکانیکی، خوردگی و زیستی آلیاژ نیکل تیتانیوم و رفع چالش های پیش روی این آلیاژ در کاربردهای استخوان پزشکی با تشکیل پوشش های کامپوزیتی کلسیم فسفات-پنتااکسید نیوبیوم روی سطح آن است و در این خصوص افزودن ذرات تقویت کننده پنتااکسید نیوبیوم به پوشش کلسیم فسفاتی (ایجاد پوشش کامپوزیتی)، سبب افزایش چشم گیر مقاومت به خوردگی، استقامت چسبندگی پوشش به زیرلایه، بهبود خواص زیستی و افزایش فعالیت ضدباکتریایی پوشش کلسیم فسفاتی شد.
به گفته وی این طرح به تولید دانش فنی، ساخت نمونه آزمایشگاهی و انتشار دو مقاله ISI در نشریات با ضریب تاثیر بالای ۵ منجر گردید.


منبع:

1403/07/23
07:57:45
5.0 / 5
234
تگهای خبر: الكتریكی , بال , تولید , دانش بنیان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۵
کوادکوپتر
بازار پرواز
flybazar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازار پرواز محفوظ است

بازار پرواز

فروش هواپیمای کنترلی و کوادکوپتر و لوازم