برای حفاظت از محیط زیست؛
پژوهشگران ایرانی پلاستیک را با چای بهینه کردند
بازار پرواز: تعدادی از محققان ایرانی از چای سیاه به عنوان یک افزودنی حافظ محیط زیست و قابل بازیافت برای ارتقای قابلیت های مکانیکی پلی لاکتیک اسید که نوعی ترموپلاستیک تجزیه پذیر زیستی است، استفاده کردند.
به گزارش بازار پرواز به نقل از مهر، پلی لاکتیک اسید نوعی ترموپلاستیک قابل تجزیه زیستی و فعال زیستی است که از منابع تجدید پذیر مانند نشاسته ذرت، نشاسته یا نیشکر به دست می آید. مهدی بداغی از دانشگاه ناتینگهام ترنت انگلیس همراه جواد خداد هتکپشتی، ناصر کردانی و محمد اکبرزاده پاشا از دانشگاه مازندران در این شیوه دور ریز چای سیاه را با آب گرم فراوری کردند تا رنگ آنرا بین ببرند. در مرحله بعد چای مذکور آسیاب شد تا پودری یک دست به دست آید. این ذرات همراه پلی لاکتیک اسید با استفاده از یک اکسترودر ترکیب شدند. نمونه های پلی لاکتیک اسید و بیوکامپوزیت حاوی ۳ تا ۵ درصد دور ریز چای سیاه با استفاده از یک ماشین پرس داغ در دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد تولید شدند. رشته های به دست آمده در این فرآیند به صورت موفقیت آمیز برای چاپ سه بعدی به کار می روند. تصاویر میکروسکوپ الکترونی روبشی از بیوکامپوزیت لاکتیک اسید و چای ۳ درصد نشان دادند ذرات چای به صورت مناسب در ماتریس پلی لاکتیک اسید پراکنده شده اند. نتایج آزمایش کششی هم حاکی از آن بود که بیوکامپوزیت لاکتیک اسید و چای ۳ درصد بالاترین میزان خصوصیت های مکانیک را با مقاومت کششی ۶۷ مگاپاسکال دارد که نشان دهنده افزایش ۳۴ درصدی در مقایسه با پلی لاکتیک اسید است. ازاین رو بیوکامپوزیت لاکتیک اسید و چای ۳ درصد را میتوان یک جایگزین مناسب و حافظ محیط زیست برای لاکتیک اسید دانست.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب