كاكایی سرسیاه، میهمان گلیل شیروان شد
بازار پرواز: بجنورد- رییس اداره نظارت بر امور حیات وحش محیط زیست خراسان شمالی اظهار داشت: شماری از پرنده های كاكایی سرسیاه در ادامه مسیر مهاجرت به مناطق سیبری به دلیل گم كردن مسیر، میهمان ناخوانده منطقه حفاظت شده گلیل شیروان شده اند.
بهروز جعفری روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا در مورد مدت ماندگاری این پرنده مهاجر در این منطقه حفاظت شده اظهار داشت: ماندگاری كاكایی سرسیاه بر مبنای شرایط آب و هوایی و تغذیه دارد و نمی تون مدت زمان مشخصی را برای ماندگاری این گونه مشخص كرد.
وی اضافه كرد: این پرنده در فصل زمستان به سمت مناطق گرم و با شروع فصل بهار برای زاد و ولد به مناطق سردسیر مهاجرت می كند.
رییس اداره نظارت بر امور حیات وحش محیط زیست خراسان شمالی اظهار داشت: تمهیدات لازم برای حفاظت از این گونه پرنده كه چند روزی است در این منطقه زندگی می كند، اتخاذ شده است.
كاكایی سرسیاه نر و ماده پرنده ای دریایی از خانواده كاكایی كه بال های دراز و پاهای پرده داری به رنگ قرمز دارد، در تابستان به وسیله سر شكلاتی و منقار باریك و قرمزش، شناخته می گردد و در زمستان با سر سفید و لكه های جلو و عقب چشمش مشخص می گردد.
كاكایی سر سیاه معمولا در طول ساحل، لنگرگاه ها، مسیر رودخانه ها، كنار دریاچه ها و گاهی در كشتزارها و دور از آب های وسیع دیده می شود، به صورت دسته جمعی در مرداب ها، چمنزارها، سواحل شنی و جزایر دریاچه ای زاد و ولد می كند در حالیكه مشغول شنا است غذای خویش را از سطح آب می گیرد و عموما از ماهی های كوچك و بی مهرگان، حشرات و گیاهان آبزی تغذیه می كند.
شیروان دارای آب و هوای نسبتا سرد در زمستان و گرم و معتدل در تابستان است كه منطقه حفاظت شده گلیل و سرانی با 18 هزار هكتار گستره در نزدیكی مرز ایران و تركمنستان قرار دارد و این منطقه دارای ذخیره گاه غنی و پرارزش گیاهی و جانوری است.
این منطقه با عنایت به دارا بودن خصوصیت های خاص طبیعی همچون جنگل های انبوه درختان ارس و تنوع بسیار زیاد پوشش گیاهی، 27 تیرماه سال 50 منطقه حفاظت شده اعلام گردید.
در خراسان شمالی 56 گونه پستاندار از 197 گونه موجود در كشور زیست دارد و 150 گونه پرنده از 532 گونه موجود در كشور، 68 خزنده از 228 گونه موجود كشور، چهار گونه دوزیست از 20 گونه موجود و هشت گونه ماهی و آبزی از مجموع 160 گونه آبزی موجود در كشور زیست می كنند كه بعضی از این گونه ها نظیر یوزپلنگ، پلنگ، بالابان، و كركس مصری در طبقه بندی اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت(IUCN) در رده های بحرانی و در حال انقراض قرار دارند.
7186/3007/6042
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب