گزارش بازار پرواز؛

تولید 44 قلم تجهیزات تحریمی پزشكی

تولید 44 قلم تجهیزات تحریمی پزشكی بازار پرواز: تولید تجهیزات پزشكی در كشور با پشتیبانی از شركتهای دانش بنیان این حوزه رونق تازه ای گرفته به طوریكه هم اكنون سهم دانش بنیان ها از تجهیزات پزشكی به 72 درصد رسیده است.



خبرگزاری مهر-گروه دانش و فناوری، میترا سعیدی كیا: بتازگی با افزایش شركتهای دانش بنیان، تولیدات دانش بنیان رونق گرفته به طوریكه علاوه بر بازار كشورمان در كشورهای دیگر نیز برندهای ایرانی را می بینیم. یكی از سرفصل های تولیدات دانش بنیان كه در حال رونق گرفتن است مربوط به تجهیزات پزشكی می شود؛ تشخیص، پیشگیری، پایش، تسكین، جبران یا به تعویق انداختن آزار و... همه و همه به واسطه تجهیزات پزشكی محقق می شوند.
در حال حاضر از ۴ هزار و ۶۱۶ شركت دانش بنیان، ۱۷۸ شركت در زمینه تولید وسایل، ملزومات و تجهیزات پزشكی فعالیت می نمایند.
شركت های دانش بنیان به تفكیك حوزه فناوری

با توجه به اهمیت سوژه تولیدات شركتهای دانش بنیان در زمینه تجهیزات پزشكی در صدد برآمدیم كه در گزارشی لیستی از محصولاتی كه توسط شركتهای دانش بنیان در این زمینه به تولید رسیده و مقرر است به تولید برسد را ارائه نماییم. همین طور در ادامه به بررسی توانایی شركتهای دانش بنیان، قیمت تجهیزات ایرانی نسبت به نمونه های خارجی، استقبال صنایع از دستاوردهای ایرانی در این زمینه، تعاملات ارگانها و سازمانهای مختلف، رایزنیها برای تولید تجهیزات و... پرداخته ایم.
برخی محصولات تولیدی توسط شركتهای دانش بنیان
تجهیزات پزشكی به هرگونه وسایل، تجهیزات، ابزار، لوازم، ماشین آلات، وسایل كاشتنی، مواد، معرف ها یا كالیبراتورهای آزمایشگاهی و نرم افزارها اطلاق می شود كه توسط تولیدكننده برای انسان (به تنهایی یا در تلفیق با سایر وسایل) ایجاد می شود. این وسایل جهت تشخیص، پیشگیری، پایش، درمان یا كاهش بیماری، تشخیص، پایش، درمان، تسكین، جبران یا به تعویق انداختن آزار یا معلولیت، تحقیق و بررسی و... برای اهداف پزشكی ارائه می شوند. تابحال دستگاههای بیهوشی، ایمپلنتها، دستگاههای نوار مغز، محلولهای ضد عفونی كننده و... توسط شركتهای دانش بنیان تولید شده اند كه در جدول زیر آمده است:
جدول برخی تجهیزات پزشكی تولید شده توسط شركتهای دانش بنیان ردیف نام كالا ۱ دستگاه بیهوشی ۲ مانیتورهای علایم حیاتی، ونیلاتور بخش مراقبت های ویژه، ساكشن موتوردار طبی، الكتروكاردیوگراف ۳ دستكش های معاینه و جراحی ۴ دستگاههای استریل ۵ ایمپلنتهای ارتوپدی ۶ دستگاههای نوار مغز، نوار عصب و عضله ۷ تجهیزات هتلینگ بیمارستانی ۸ صافی دیالیز ۹ رادیولوژی دیجیتال ۱۰ دستگاه فیكوویتر كتومی ۱۱ پارچه و البسه بیمارستانی ۱۲ كوتر جراحی ۱۳ تشك مواج ۱۴ كیتهای آزمایشگاهی ۱۵ انكیباتور و فوتوتراپی ۱۶ دستگاههای كنترل عفونت ۱۷ تجهیزات استیل بیمارستانی ۱۸ دستگاههای الكتروكاردیوگراف ۱۹ تجهیزات هتلینگ كاربردی در بیمارستانها ۲۰ تخت های اتاق عمل و چراغ ۲۱ پایه های ترالی و پاروان ۲۲ كنسول بیمارستانی، چراغ، اتاق عمل، تشك های طبی ۲۳ دستگاه همودیالیز ۲۴ تشك های تخت بستری، اتاق عمل و طبی خاص ۲۵ تشكهای تخت بستری، اتاق عملو تشك ۲۶ یخچالهای تخصصی آزمایشگاهی ۲۷ تجهیزات آمبولانس، خودرو های ویژه امدادی-طراحی و تولید تجهیزات پزشكی در مراكز اورژانس ۲۸ تولید مواد دندانی ۲۹ محلولهای ضد عفونی كننده ۳۰ ساكشن موتوردار طبی
تولید تجهیزات پزشكی با استانداردهای اروپایی و آمریكایی
تولیدات شركتهای دانش بنیان در حوزه تجهیزات پزشكی نشان میدهد كه امكان بی نیاز شدن كشور برای تامین برخی تجهیزات كاربردی وجود دارد.
محمدرضا كمپانی، نایب رییس اتحادیه صادركنندگان تجهیزات پزشكی و مدیرعامل یك شركت دانش بنیان مستقر در پارك فناوری پردیس در گفتگو با خبرنگار مهر با مثبت ارزیابی كردن اقداماتی كه برای تولید تجهیزات پزشكی توسط شركتهای دانش بنیان انجام گرفته اظهار داشت: حوزه تجهیزات پزشكی، حیطه بسیار گسترده ای شمرده می شود كه از رشد و پیشرفت بالایی نیز برخوردار بوده است.
وی با تاكید بر لزوم بهره گیری از توان پژوهشگران و فناوران برای دستیابی به دانش فنی تجهیزات پزشكی در كشور عنوان كرد: دانشجویان و كارآفرینان بسیاری در سال های اخیر وارد این حوزه شده اند و اقدامات بسیار بهادار ای نیز انجام داده اند. پیشرفت ما در تولید تجهیزات پزشكی در سطحی قرار دارد كه می توانیم كالاهایی با استانداردهای اروپایی و آمریكایی تولید نماییم.
۴۰درصد نیاز بیمارستانها به تجهیزات از تولید داخلی تأمین می شود
كمپانی با اشاره به فعالیت تولیدكنندگان در حوزه تجهیزات پزشكی اظهار داشت: هم اكنون، چهل درصد نیاز بیمارستان ها و مراكز درمانی به تجهیزات پزشكی توسط پژوهشگران و تولیدكنندگان داخلی برطرف شده است و مابقی جز اقلام وارداتی هستند. ما عمده راه را برای تولید تجهیزات پزشكی مورد نیاز كشور رفته ایم و برای تولید این چهل درصد یك فرآیند بیست ساله طی شده است ولی برای تولید اقلام حیاتی دیگر زمان كوتاهی را در پیش داریم برای اینكه زیرساخت های آن در كشور فراهم گشته است.
مدیرعامل یك شركت دانش بنیان در پارك فناوری پردیس با تاكید بر اینكه هم اكنون شركتها و تولید كنندگان، الفبای تولید تجهیزات پزشكی را به خوبی می دانند، اشاره كرد: جای شك نیست كه می توانیم بخش بزرگی از مابقی تجهیزات پزشكی وارداتی را تولید نماییم.
وی در پاسخ به اینكه می توان صددرصد تجهیزات پزشكی را در كشور تولید نماییم پاسخ داد: البته كه نیاز نیست صد در صد كالاها را در كشور تولید كرد برای اینكه تولید همه اینها اصولی نیست و در تولید برخی كالاها سوژه تیراژ، میزان دسترسی و نیاز مطرح است. در بعضی موارد تعداد اندكی از یك دستگاه در كشور نیاز است كه تولید كامل آن نمی تواند اساسا به صرفه باشد برای اینكه در این صورت كشور هزینه زیادی را متحمل می شود كه این متداول نیست.
وی افزود: در مجموع ارزش بازار تجهیزات پزشكی در كشور ۵.۲ میلیارد دلار است كه ۷۵۰ میلیون دلار آن توسط تولیدكنندگان داخلی تامین می شود. دانش تولید تجهیزات وارداتی كنونی در كشور وجود دارد و طبق آخرین آمار، قسمتی از ارزش واردات حدود ۴۵۰ میلیون دلار تجهیزات پزشكی توسط تولید كنندگان و فناوران برای تولید هدفگذاری شده است.
درآمد ۲۵میلیون دلاری از صادرات
كمپانی اضافه كرد: رشد علمی و پژوهشی ما در این زمینه باعث شده كه فقط ۱۵ تا ۲۰ درصد از اجزا و قطعات مورد نیاز تولید را وارد و همین طور توانسته ایم در زمینه صادرات كالاها نیز موفق عمل نماییم و درآمدی حدود ۲۵ میلیون دلار از صادرات به ۴۰ كشور دنیا بدست بیاوریم.
وی افزود: امیدوار هستیم با عنایت به اقدامات خوبی كه وزارت بهداشت برای خرید تجهیزات پزشكی تولیدی انجام داده تولید كنندگان هزینه های قابل توجهی در بخش تحقیق و توسعه خود صرف كنند كه به این مهم نایل آیند. بستر برای تولید تجهیزات پزشكی برقرار است. اساسا تولید قسمتی از تجهیزات وارداتی می تواند باری بر دوش تولید كنندگان، شركتهای دانش بنیان و فناوران باشد اما همین مورد موجب می شود شاهد جهشی در این زمینه باشیم.
رئیس اتحادیه صادركنندگان تجهیزات پزشكی با تاكید بر اهمیت سیاستگذاری های دولت برای داخلی سازی تجهیزات خارجی اظهار داشت: دولت در بعضی مواقع به تولید این تجهیزات توجه ویژه ای داشته و در بعضی موارد نداشته و واردات اوج گرفته است؛ این موارد باید سیاستگذاری شوند تا در گام دوم انقلاب به خوبی در این زمینه پیشرفت نماییم.
كمپانی با تاكید بر اینكه می بایست در این عرصه سرمایه گذاری خوبی انجام دهیم، اظهار داشت: درحال حاضر صنعت این را قبول كرده كه تولیدات ایرانی می تواند به صرفه تر باشد.
وی درباب تجهیزات پزشكی مورد تایید افزود: طبیعتا تجهیزاتی كه در كشور ساخته می شوند با استانداردهای بین المللی به تولید می رسند و خیلی نگاه سخت گیرانه ای به تجهیزات در كشور می شود؛ همواره تجهیزات پزشكی مجوز فروش و پروانه دارند كه وزارت بهداشت به این مساله اهمیت ویژه ای می دهد.
كالاهای تولید شده در كشور كه با تكنولوژی روز دنیا ساخته شده است، با قیمت اندكی در مقایسه با تجهیزات پزشكی خارجی به فروش می رسدوی با تاكید بر این نكته كه كالاهای تولید شده در كشور كه با تكنولوژی روز دنیا ساخته شده است، با قیمت اندكی در مقایسه با تجهیزات پزشكی خارجی به فروش می رسد، اشاره كرد: تجهیزات پزشكی ساخت ایران با میانگین نصف قیمت سایر برندهای خارجی و با خدمات بعد از فروش مطلوب تر عرضه می شود و دلیل این امر سابقه كم ایران در این عرصه بوده و ما برای ترغیب خریداران و به دست آوردن بازار باید كالاها را با خدمات بیشتر و سود كمتر عرضه نماییم.

تولید ۴۴ قلم تجهیز پزشكی به واسطه شركتهای دانش بنیان
در همین راستا معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای افزایش توان شركتهای دانش بنیان برای تولید محصولات مورد نیاز بخش درمان مبادرت به انعقاد تفاهم نامه و موافقت نامه هایی كرده است یكی از این قراردادها تفاهم نامه با هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران است.
دكتر اسماعیل قادری فر، رئیس مركز توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری در گفتگو با خبرنگار مهر درباب این تفاهم نامه اظهار نمود: طبق جلسه ای كه با حضور دكتر ستاری، معاون علمی و فناوری و «هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران» داشتیم توافقاتی برای تولید تجهیزات پزشكی به واسطه شركتهای دانش بنیان صورت خواهد گرفت.
وی اضافه كرد: رویكرد معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حوزه تجهیزات پزشكی این است كه محصولات و تجهیزاتی كه در كشور ساخته می شوند توسط شركتهای دانش بنیان مورد تایید «هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران» قرار بگیرد و سپس به مراكز و بیمارستان ها برسد.
قرار است ۴۴ قلم از تجهیزاتی كه حالا جز اقلام وارداتی هستند به واسطه شركتهای دانش بنیان به تولید برسند. این تجهیزات كه جز اقلام تحریمی هستند بطور ویژه از طرف معاونت علمی مورد حمایت قرار می گیرند؛قادری فر اشاره كرد: برمبنای توافقات با این هیات امنا و اداره كل تجهیزات پزشكی وزارت بهداشت، مقرر است ۴۴ قلم از تجهیزاتی كه حالا جز اقلام وارداتی هستند به واسطه شركتهای دانش بنیان به تولید برسند. این تجهیزات كه جز اقلام تحریمی هستند بطور ویژه از طرف معاونت علمی مورد حمایت قرار می گیرند؛ از جانب دیگر هم هیات امنای صرفه جویی های ارزی در معالجه بیماران تعرفه محصولات خارجی مشابه را بیشتر می كند كه بتوانیم بازارسازی محصولات در حوزه تجهیزات پزشكی را در داخل كشور داشته باشیم.
قادری فر اشاره كرد: این اقلامی كه مقرر است تولید شوند جزء اقلام پرمصرف پزشكی هستند و برای تولید آنها هدفگذاری شده است. به واسطه تولیدات در این عرصه، ظرفیت جذب فناوری ارتقا می یابد.
وی با اشاره به زمان دستیابی به این تولیدات اظهار داشت: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برنامه ویژه ای دارد كه تولید تجهیزات ایرانی تا آخر سال تبدیل به قرارداد شوند. خوشبختانه توانایی تولید تجهیزات پزشكی در شركتهای دانش بنیان دیده می شود بنا بر این ارجحیت ما كمك و پشتیبانی از شركتهای دانش بنیان است كه این حمایت به واسطه توافقات بین معاونت علمی، هیات امنا و اداره كل تجهیزات پزشكی رخ خواهد داد.
سبد دانش بنیان ها از تجهیزات پزشكی به ۷۲ درصد رسید
در ادامه هومن نریمانی، مدیر طرح و برنامه «هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران» نیز به خبرنگار مهر اظهار داشت: از سال ۹۲ كه طرح تحول شروع شد میزان خرید تجهیزات پزشكی از محل دانش بنیان ها ۹ درصد بوده كه در شش ماهه امسال (سال۹۸) به ۷۲ درصد از نظر تعداد اقلام رسیده است. این نشان میدهد كه شركتهای دانش بنیان توانایی قرار گرفتن در راه تولیدات ایرانی حوزه تجهیزات پزشكی را دارند. براحتی می توان چنین برداشت كرد كه سبد دانش بنیان ها از تجهیزات پزشكی ۷۲ درصد است و یك جهش بزرگی از سال ۹۲ تابحال در زمینه تامین تجهیزات رخ داده كه به واسطه شركتهای دانش بنیان بوده است.
نریمانی اشاره كرد: در حال حاضر۷۱ شركت تولیدی و دانش بنیان به تولید تجهیزات پزشكی می پردازند كه نزدیك ۵۰ درصد این تعداد دانش بنیان هستند؛ ما تجهیزاتی داریم كه كلا وارداتی هستند و به خاطر تكنولوژی بالایی كه دارند در كشور تولید نمی شوند؛ بدین جهت با همكاری معاونت علمی و فناوری لیستی تهیه كردیم كه شامل ۴۴قلم تجهیزات پزشكی است كه پیش بینی می شود توسط شركتهای دانش بنیان به تولید برسد. ما این فهرست را تهیه كردیم و به معاونت علمی ارائه دادیم كه به واسطه شركتهای دانش بنیان در چارچوب طرح های كلان ملی تولید شوند. هم اكنون، تیم داوری مشترك بین هیات امنا و معاونت تشكیل شده؛ از این طریق شركتهای دانش بنیان می توانند در امتداد تولیدات ایرانی تجهیزات گام بردارند و نیاز كشور را براورده كنند.
وی با اشاره به كیفیت محصولات و تامین قطعات برای تولید تجهیزات پزشكی اظهار داشت: این تولیدات باید با كیفیت باشند؛ از جانب دیگر ما در تعریف تولید داخل اشتغالزایی و ارزش آفرینی را مد نظر داریم؛ بدین جهت نمی توانم قبول نماییم كه قطعات از خارج تامین و دستگاه در ایران سرهم بندی شود. تولیدات داخل باید بیشتر از ۵۰ درصد تولید مستقل باشند.
وی با تاكید براینكه كیفیت، میزان داخلی بودن محصول و ارائه خدمات می تواند عواملی برای جذب مراكز و بیمارستانها در امتداد استفاده از محصول ایرانی باشد، اظهار داشت: تابحال محصولاتی كه در زمینه تجهیزات پزشكی تولید شده اند توسط مراكز و بیمارستانها استفاده شده و درخواست نمونه های خارجی را نداشته ایم.
لیست تجهیزاتی كه مقرر است توسط شركتهای دانش بنیان به تولید برسد ردیف نام كالا ۱ دستگاه سونوگرافی داپلر ۲ دستگاه اكوسونو داپلر ۳ دستگاه سونوگرافی پرتابل ۴ سل كانتر ۵ فیكو قدامی ۶ اسلیت لمپ ۷ دستگاه اكوكاردیوگرافی ۸ دستگاه اكوكاردیوگرافی پرتابل ۹ ویدئو آندوسكوپ كلونوسكوپ ۱۰ دنودنوسكوپ ۱۱ اندروسكوپ ۱۲ برونكوسكوپ ۱۳ لاپاراسكوپ ۱۴ یورتروسكوپ ۱۵ سیستوسكوپ ۱۶ هیستروسكوپ ۱۷ فلونوروسكوپ ۱۸ میكروسكوپ جرحی چشم ۱۹ میكروسكوپ جراحی مغز و اعصاب ۲۰ میكروسكوپ جراحی گوش، حلق و بینی ۲۱ ام آر آی ۲۲ لیزر چشمی ۲۳ اتورفركتومتر ۲۴ تونومتر ۲۵ IOL-MASTER ۲۶ الكتروشوك ۲۷ ونیلاتور پرتابل ۲۸ كولكوسكوپ ۲۹ كرانیوتوم ۳۰ درماتوم ۳۱ كرایواستات ۳۲ NCPAP ۳۳ CPAP ۳۴ ABG ۳۵ EPS ۳۶ سنگ شكن درون اندامی ۳۷ لیزر سنگ شكن ۳۸ فلوسایتومتری ۳۹ اسپكتروفوتومتر ۴۰ شتابدهنده خطی ۴۱ ایمونواسی آنالایزر ۴۲ الكترولیت آنالایزر ۴۳ اتوآنالایزر ۴۴ آنژیوگرافی
حمایت از تولید تجهیزات پزشكی توسط یك صندوق
شركتهای دانش بنیان كه توانایی تولید تجهیزات پزشكی را دارند همواره در صدد هستند كه محصول نهایی را تولید كنند و به بازار برسانند. صندوق های پژوهش و فناوری كه زیر نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و معاونت علمی و فناوری هستند برخی شركتها را در این راه یاری كنند.
از این رو حسین سلمانی، مدیر عامل صندوق پژوهش و فناوری تجهیزات پزشكی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار نمود: طی ۲ سال اخیر روند صدور نخستین پروانه های ساخت محصولات حوزه تجهیزات پزشكی در حدود ۳۵ درصد رشد داشته و این نشانگر افزایش تنوع و میزان تولید داخلی محصولات است.
كاهش واردات تجهیزات پزشكی در ۳ سال اخیر
وی با اشاره به اینكه روند ۳ سال قبل حاكی از كاهش واردات متوسط ۸.۵ درصد در سال است به نحویكه از آمار واردات ۶ ماهه سال جاری پیش بینی می شود كه واردات سال ۹۸ در حد ۱.۱ میلیارد یورو باشد، اظهار داشت: شركتهای دانش بنیان همواره توانایی داخلی سازی اقلام وارداتی در حوزه تجهیزات پزشكی را دارند.
وی درباب میزان حمایت های صندوق پژوهش و فناوری تجهیزات پزشكی بعنوان یك صندوق غیردولتی اظهار داشت: این صندوق تابحال به مبلغ ۲۵ میلیارد تومان از ۹۸ طرح فناورانه در امتداد تولید تجهیزات پزشكی حمایت كرده است.


منبع:

1398/08/16
20:35:59
5.0 / 5
4613
تگهای خبر: بال , پرتاب , تكنولوژی , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۲
پهپاد
بازار پرواز
flybazar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازار پرواز محفوظ است

بازار پرواز

فروش هواپیمای کنترلی و کوادکوپتر و لوازم